a milenneha

Csúnya kis állat. Olyan furkálós. Legjobban a fájdalmas emlékeket szereti, meg azokat, ahol valami nagy döntést kellett hozni. Oda beássa magát és motoszkál. Az embert meg az örökös motozásával az őrületbe kergeti. Csak arra tud gondolni, hogy mi lenne most, ha akkor másképp csinált volna valamit... ha máshogy történt volna... mi lenne, ha másképp dönt... bűntudat, kétség emészti belülről akár éveken át, a kis milenneha pedig csúnya nagy élősködővé hízik.
Hogy hogy lehet küzdeni a kis dög ellen? Nehezen. Például egyszer s mindenkorra el kell fogadni, hogy a múltat nem lehet megváltoztatni, a jövőt viszont igen. Ezért jó lenne azzal foglalkozni. Meg azt is el kell fogadni, hogy az ember felelős ugyan a döntéseiért, de minden hiba megtanít valamire és minden esemény, ami történik, segít, hogy azzá válj, aki most vagy.
És egy idő után a milenneha zsugorodik, és akár még a tisztánlátásban is segít.

Macseknek bocs, az ő milennehája más...

Megjegyzések

tetro üzenete…
de nincsmilenneha, ezt kell megtanulni. nincs olyan, hogyha akkor két másodperccel később lépek az ajtón, vagy ha akkor még visszanézek, vagy ha más szóval mondom ki. mert több millió esemény láncolata vezet odáig mindig, ami aztán megváltoztathatatlan. események, amelyeket mi alakítottunk úgy.
maifosz üzenete…
épp erről beszélek én is... :) csak azoknak létezik, akik hisznek benne... de bennük aztán növekszik...

nekem pl nincs milennehám, de sajnos a közvetlen környezetemben túl gyakran találkozok vele...
Névtelen üzenete…
Látod, Mafia :) Ezért legyél optimista :)
Nézd a dolgok jó oldalát, ha más nincs, mondd azt, hogy legalább tanulsz belőle és legközelebb nem teszed azt amit (akármi is legyen). Könnyebb lesz elviselni minden vereséget. És az egy buta válasz, hogy "én nem tudok optimista lenni", mert mindenki tud, így nem fogadom el. Még én is tudok az lenni az absz. realizmusommal.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

vásárlás

Kovács András Ferenc: Pro Domo