almaturmix Mafocska módra

Végy egy almát. Mosd meg. Merülj bele az aktuálisan olvasott könyvbe, majd olyan fél óra múlva jusson eszedbe újra. Mosd meg megint. Vedd ki a magját almamagozóval, jöjj rá, hogy nem ér az egész semmit. Vágd szét az almát, vágd ki a maradék magdarabokat. Szeld fel apró darabokra. Fűszerezd a műveletet apróbb sikításokkal, amikor az ujjad a késsel találkozik. Az igazán profiknak javasoljuk, hogy a nagyobb hatás elérése érdekében csöpögtessék tele vérrel a padlót. Szedd össze a konyha különböző pontjaiból a szétrepült alma- és ujjdarabkákat, az almát mosd meg. Vedd elő a botmixert. Döbbenj rá, hogy csupa ragacs a konyhapult, mosd le, mosd el a mixert is. Szórd bele a feldarabolt almát. Önts rá mézet. Jegyezd meg bosszúsan, hogy "jajj, ez ragad". Moss kezet, mosd le az összemézezett konyhapultot. Szórj rá fahéjat. Szórd ki, prüszkölj, takarítsd fel. Önts rá annyi tejet, hogy éppen ellepje. Jusson eszedbe, hogy megint nem melegítetted meg és megint fájni fog a torkod.
A konyhába besündörgő, nyilván valamelyik tesódhoz tartozó kissrác csodálkozó tekintettel feltett "te most turmixolni fogsz?" kérdését válaszold meg egy magabiztos igennel és ess neki a dolognak. Vigyázz, fröcsköl. Én szóltam. A turmix elkészülési ideje egyenesen arányos azzal az idővel, amíg a gép hangjára a tesók és vendéggyerekek előrobognak a szobáikból. Kezdj el gondolkodni a vigaszdíjon, amit azért kapnak, mert komoly bűnözőhöz méltó módon kisajátítottad és elturmixoltad a legeslegutolsó almát. Rossz testvér. Komoly lelkifurdalással öntsd át az elkészült italt a macsekos bögrébe, ülj le vele szépen és fáradozásod megérdemelt jutalmaként csöpögtesd vele össze a nadrágod.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések

bejo üzenete…
megkóstolni mikor lehet? :)
maifosz üzenete…
gyere érte :)))
Névtelen üzenete…
Egészségedre :)
Névtelen üzenete…
Nem gondoltál még bele, hogyha csak egyszer takarítanál, a végén, akkor sokkal egyszerűbb lenne? Sőt, akkor az asztalon maradt szuszmákból kijön még egy adagnyi. :)
Amúgymeg lökött. :P
maifosz üzenete…
természetesen gondoltam rá :) de nem szeretek úgy dolgozni, hogy nincs körülöttem rend és tisztaság :)
bejo üzenete…
ezt a rendmániát is csak kinövöd egyszer. amúgy is minden kiindulópontja az az őskáosz ami körülveszi az embert :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

vásárlás

Kovács András Ferenc: Pro Domo