egységben az erő

Ezt persze most lehetne latinul is, de úgy olyan fellengzős... olyan jó lenne elhinni, hogy igaza van az igazgató úrnak... hogy együtt bármit és bárkivel szemben... de elhúzódik és mindenki belefásul, a diákok is, de szerintem a tanárok is lassan... az az ember ledumálja a harangot a bazilikából, hogy lehetne vele vitatkozni? Persze a tanárnő öt perc alatt lesöpörte a pályáról, tehát biztosan lehet... de hiába olvasom a közoktatásit, nincs mindenre törvény... szembesülnöm kellett azzal, hogy nem, nincs mindenre kidolgozott megoldás a jogrendszerben... hiába olvasok el mindent, amit el lehet, nem mondja meg egyik sem, hogy mit kell tenni ilyen helyzetben... és minden mellettük áll, nincs botrány, nem lesz belőle hír (de miért nem?) és nekünk igazgató kell. Mert ugye exlex állapot van, ezt a szót most tanultam és Macs is mindig mondja, hogy különösen jellemző rám, hogy előszeretettel használom a frissen tanult idegen szavakat. Sznobizmus, pfujj, de ez még talán belefér.

Szóval nagyon szeretném remélni, hogy ilyen csak Esztergomban fordulhat elő... mi ugye demokráciába szeretnénk szocializálódni, de ha ez a demokrácia, akkor köszönöm, keresek valami más társadalmi rendszert... bár azt mondják, hogy nem a legjobb, de jobbat még nem találtak ki...

Egyébként elmúlt a többhetes kegyetlen, száraz köhögésem. Úgy örülök neki, bár néha visszakívánom a megfázásos-hidegrázásos-fejfájós nátha helyett... amit nem nyomtam el már csírájában, mert úgysem akarok ezen a héten suliba menni, de olyan kedd este rájöttem, hogy mégis. Szóval most azzal védekezek, hogy a lázmérő 34,1 fokot mutat, tehát tuti nincs kutya bajom se, de a lázmérő biztosan rossz, mert anyutól örököltem a 37 fokos alaphőmérsékletet, kórházban is volt miatta meg én is, de az a normális, tehát ha három fokkal kevesebb lenne, az nem lenne az... szóval most forrótea meg torokvédő cukorka (olyan Sebajtóbiásos), és akkor talán kibírom holnap a négy töriórát, ami így első hallásra nagyon ijesztően és izgalmasan hangzik. (Azért nem bánnék egy órarendváltozást...)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

vásárlás

Kovács András Ferenc: Pro Domo