talánok

Ha azt mondja, hogy délután talán lejön, annál nincs rosszabb. Várjam, vagy ne várjam? Készüljek vagy ne készüljek? Meghagyjam neki a fél túrórudim vagy ne hagyjam? És ráadásul ha pontosan jön, az még jobb, a róka is így gondolta a kis hercegben. Így:
- Jobb lett volna, ha ugyanabban az időben jössz - mondta a róka. - Ha például délután négykor érkezel majd, én már háromkor elkezdek örülni. Minél előrébb halad az idő, annál boldogabb leszek. Négykor már tele leszek izgalommal és aggodalommal; fölfedezem, milyen drága kincs a boldogság. De ha csak úgy, akármikor jössz, sosem fogom tudni, hány órára öltöztessem díszbe a szívemet... Szükség van bizonyos szertartásokra is.
Tehát ne mondja, hogy talán benéz. Vagy igen, vagy nem. De mi az, hogy talán? Hol marad az, hogy te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél, akármilyen elcsépelt mondat is ez...?

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Tudom, hogy nem az, de...én szeretnék mindenhová csak úgy betoppanni, bejelentés nélkül. Én szeretnék éjjel háromkor valakit felverni álmából, hogy nem tudok aludni. És ő meg örülne nekem....
Dehát nem lehet, mert hátat fordítani ahhoz a legjobban értenek.
maifosz üzenete…
neked bármikor örülök :) más a váratlan vendég és más az, ha talánigentalánnem...

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

vásárlás

Kovács András Ferenc: Pro Domo