Borges

Nagyon tud zavarni, ha nem értem, amit olvasok. Persze sokféle nem értés van. Ha nem találom a mögöttes tartalmat, az egy dolog. Ilyen volt Bodor Ádámnál. Ha a szavakból nem áll össze értelmes mondat, az is egy dolog, oda kerül most Esterházy Ki szavatol a lady biztonságáért? című remekműve, amit majd köszönöm, inkább néhány év múlva, most még kicsit erős és öncélú. Ha mondatok vannak ugyan, talán valami történet is, de olyan kusza lesz tőle az ember feje, az se jó, az van most Tandori Dezső Madárzsokéjánál, amivel még küzdök egy kicsit.
Szóval ezek a meg nem értések nem bosszantanak, mert úgy gondolom, hogy kicsit növök meg okosodom még és nem lesz baj. Vagy nem is velem van a baj és tényleg nincs semmi értelme. De ha értelmes, kerek, egész mondatokból nem tudom összerakni a történetet sokadszori olvasatra sem, az igazán rossz.
Így addig nem tudok elaludni, amíg rá nem jövök, hogy ki ölte meg Karvalyt. Rosendo Juárez, a lujáni lány, vagy az ember a piroslámpás házból?

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Tandori nem úgy néz ki, mintha zavaros és érthetetlen lenne, hanem zavaros és érthetetlen! Ne kisérletezz vele tovább!:-)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

vásárlás

Kovács András Ferenc: Pro Domo