az érsek látogatása

A nap csúcspontjaként megérkezett végre a FÉL, ez a szám nagyon színvonalas lett, sokkal jobbak a versek, mint az előzőben. Holnap bemegyek vele a technika házába és megkérem őket szépen, hogy hadd hagyjam ott (néhányat persze félreteszek azoknak, akiknek korábban már megígértem).
Amikor a napot kicsit eltakarták a felhők, akkor azon gondolkoztam, hogy az érsek látogatásának vajon mi a szimbolikus jelentése, és egyrészt arra jutottam, hogy a nem szimbolikusat is bogozni kéne még, másrészt arra, hogy valamelyik szereplő biztosan Jézus, csak meg kell keresni. (Amikor anyu segített Bodor Ádám novellákat elemezni, akkor szinte minden novella szinte minden szereplőjére ki tudtuk hozni, hogy Jézus, csak sajnos nem ez volt a feladat...)
Meg azon is gondolkoztam, hogy mennyire végtelenül romantikus egy elhagyott villamoskocsi, amit már elhódít az embertől a természet, és már álmában sem csönget egy picit. És milyen visszatérő jelkép ez az irodalomban, mert van a Gyula bátyó Villamostangójában is, meg ebben az érsekesben is.

(Meg arra is gondoltam, hogy milyen jó annak, aki most a szigeten van, és nem ilyen hülyeségeken gondolkozik egész nap.)

Megjegyzések

bukovics üzenete…
én is kaptam!
Braun üzenete…
Örülök hogy elvitte a posta és ilyean hamar

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

vásárlás

Kovács András Ferenc: Pro Domo