2008 október

60: Háy János: A gyerek
...megtört valami a szemében. Persze a fény. Csakhogy mért törik meg, ha eddig nem tört meg? Biztosan valami belülről nem támasztotta meg a szemgolyó domborulatát, s kicsit behorpadt, s ez a horpadás változtatott a fény korábbi útján. Esetleg ezt érzékelte az ember úgy, hogy szem van ott eltörve, holott az nem volt, csak az élete.
Van ilyen, hogy valaki nagyra hivatott, mert már az apja is megmondta, hogy ebből a gyerekből lesz valami. Van ilyen, hogy sorsok vannak, életutak, az egyik befolyásolja a másikat, és igazából senki sem tehet róla, el van ez már szúrva rég, igazából a gyerek nagyanyja az, aki, de nincs olyan, hogy az a hibás. Mert hetedíziglen. Lehet mondani, hogy az én gyerekem nem lesz olyan, mint a nagyapja, mert itt velem kezdődik a család, de csak mondani lehet. Egyébkéntsincs pozitív jellem, nincs jó ember, nincs jó sors, nincs jó élet. És a számtalan lehetséges variációból úgyis pont az következik be, amelyik. Éppen az.

59. Sue Towsend: Adrian Mole és napi hat cappuccino

A naplóregények klasszikusának számítanak az Ardian Mole-könyvek már az első kötet megjelenése óta. Egyébként könnyed, szórakoztató és nagyon angol.

58. Andrew Fusek Peters: The Skateboard Detectives

Tudom, nem olvasás, munka. De jó.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

vásárlás

Kovács András Ferenc: Pro Domo