ez így nem jó, ennek máshogy kellene lennie... nekem már rég nem kellene itt lennem, dolgoznom kellene, egyetemre járni, kolesz, albi, saját lakás, férj, gyerekek, magánélet, ilyesmi... 19 éves vagyok, mit keresek még itthon... kosztüm, nyelvvizsga, jogsi, 150.000 forint minimum kéne így most, jó, persze jogsi meg nyelvvizsga nem lesz, amíg meg nem keresem rá a pénzt, úgy is volt, hogy fogok dolgozni, de soha nem jön össze semmi, úgy általában nem szokott összejönni semmi, (jó, persze, valami néha igen, a nyelvvizsga ára például már meg is van, klasszul olvasószerkesztettem, de azért vigyázni kell rá)... el kéne menni éjszakásnak valahova, más is meg tudja csinálni suli mellett, vagy hétvégére, csak a kocsmába ne kelljen visszamennem... annyira rosszul érzem magam mindig, hogy szép cipő kell, magassarkú, még sosem volt, blúzt varratni, akkor már a szoknyát is, én szép leszek, de a tesóknak akkor kevesebb jut sokkal, nincs jogom elvenni tőlük, hogy én kapok, ők meg még annyit se, mint eddig, világválság van, nem úgy megy ám, hogy mindent lehet...
ha valaki tud valami remek munkát, szóljon.

Megjegyzések

Teddy üzenete…
Ojjé.

Sőt: sőt.

Szíves érdeklődésként: jól érzem a kvázi tehetetlen mélabúba rejtett, lefojtott dühöt? (vagy ilyesmi... ezzel ugyanis az eddigieket sikerült azonnal magyaráznod, így tisztább minden. Csak .... csak.)

Amit mutatsz: lefojtás. Küzdesz, becsületesen és hatékonyan, a magad módján. Épp e miatt vagy az, aki. Ezért figyelnek fel rád és ezért követnek nyomon, emelnek ki a tömegből.

A nehéz dolgok edzik az embert - nem kissé banális, cserébe mélyen igaz. Komolyan mondom (olyat is tudok néha): legyél büszke magadra, van mire. No és ne pánikolj be, tarts ki tovább: az eredmény nem szokott elmaradni.

Mellesleg ha máshonnan nem, g.nél van mélcímem. Írj majd egyszer légyszi, dologidőben. :)
P. Á. üzenete…
Gimnázium mellett ne menj éjszaka dolgozni. Ha szükség van egy év munkára, akkor felvételi után kérj évhalasztást, vagy ne felvételizz azonnal, hanem menj valami egyszerű szakképzésre, amit gimnázium után röhögve lehet teljesíteni úgy is, hogy mellette dolgozol.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

vásárlás

Kovács András Ferenc: Pro Domo