kicsit sem zsúfolt ám a nap, csütörtök. holnap oktv. nyelvtan. jó lesz nekem, hajjaj, egyedül az egész iskolából, senki más, csak én. és ezért most bp. illetve persze nem ezért, hanem azért, mert Alexandra Pódium, Vámos Miklós beszélgetett Gyulabátyóval, este héttől, mindenképpen ott kellett lenni, ráadásul ott volt Bogas is, meg Sebi, meg Lupa, meg Ajtony. majd a tévében is leadják. és jó is volt.

aztán az irodalom után a nyelvtannak szenteltük az estét, teaházba mentünk a Magyar Grammatikával hármasban. abszolút kedvenc részem a szakirodalom, pl. Lengyel Klára: Töprengés a birtokos névmásokról c. tanulmánya. tényleg. egyébként nincs olyan, hogy birtokos névmás, a személyes névmásnak van birtokos esete, írja a Grammatika. két oldallal később pedig ennek éppen az ellenkezőjét. szóval bármit írok, tudok mire hivatkozni.
most már bármit tudunk elemezni, a lépcsőházban is a feliratot, hogy "a szeméttárolóba történő betörést bejelentettük", ami egyébkéntis hülyeség, mert a történő az folyamatos melléknévi igenév, nekem meg senki ne mondja, hogy a lépcsőházba folyamatosan betörnek.

és már a tekintethatározót, meg a részelőhatározót is teljes biztonsággal felismerem.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

vásárlás

Kovács András Ferenc: Pro Domo