pafe 2009

kicsit utálom, hogy ilyen papírtigris voltam. mert úgy indultam el, hogy tudtam, hogy hideg lesz. mondjuk készültem is rá, két pulcsi, kabát(szerűség), hosszúnaci, zárt cipő, vastag harisnya, vastag sál, esőkabát.

na de erre nem lehetett felkészülni.

péntek

úgy kezdődött, hogy lementem szépen egyedül. és az első, akivel a fesztiválon találkoztam, bizony osztálytárs volt. ami persze nem baj, csak úgy meg tudnak lepődni, hogy én, ilyen helyen. igen, én ilyen helyen, már tavaly is voltam. jé.
aztán naivan azt gondoltam, hogy na, akkor én most felverem a sátrat, de sajnos el volt törve az egyik létfontosságú rúd. meg az eső is esett, meg a szél is fújt. egyébként átnéztük itthon, hogy megvan-e minden, de erre nem figyeltünk. egyébként is most láttam először, elég pici, csak papíron kétszemélyes.
szerencsére jött két lány, akik segítettek felverni. (kicsit csálé lett, a törött rúd miatt, de azért egész csini.)
akkor olvastam egy kicsit az üvöltő szeleket, de csak bent a sátorban, mert odakint elképesztően hideg volt. akkor megjöttek a barátnőék, és esőben-szélben felvertük az ő sátrukat is. tulajdonképpen szerencse, hogy egyvalaki nem jött el a hideg miatt, mert az én sátramba nem fért volna be két ember.

aztán nem tudom. volt Testi Egyenleg a sátorban, ugrálós. aztán EDDA, értem én, hogy ezt miért szeretik ennyire, hogy testvéreim meg drága véreim, meg mondja, hogy most egységbe tömörülünk, most IGEN, most megtesszük, nem is tudom, közösséget ad kötöttségek nélkül. senki sem fogja számon kérni az eddarajongókon, hogy mit is tesznek meg. szóval ezt azért elég hamar meguntuk, akkor átmentünk Esti Kornélra, az nekem eléggé tetszett. közben azt hittem, hogy a Macsek hazament a hideg miatt, de aztán pár órával később kiderült, hogy mégsem.

fél 11 körül szerencsére megérkeztek az alterfiúék, akkor minden egy kicsit jobbra fordult. természetesen nem az alterfiú nagyon jó meleg és puha és meleg és kényelmes és meleg pulcsijának, hanem magának az alterfiúnak köszönhetően.
ezt követően korszakalkotó felfedezést tettünk az alterfiú partnerválasztási szokásairól, de nem árulom el, mert még valaki lecsap rá.

aztán Depresszió (ahol az énekes pogóra buzdította a népet, aztán azt üvöltötte, hogy ÖLJ, ÖLJ, ÖLJ), értem én, hogy ez egy rockfesztivál, meg ez volt a legrockosabb nap, de ez most sok(k) volt. Mistery Gang, én nagyon szeretem, rajtam kívül mindenki más utálta. én is kicsit még jobban éreztem volna magam, ha tudok kivel táncolni, viszont ott egyáltalán nem fáztam, a sátor bemelegedett, én is bemelegedtem. jó volt, na. oké, nem a magvas szövegei miatt szeretem. utána átmentünk PASOra ugrálni még egy kicsit, az is jó mindig.

már erőteljesen elmúlt hajnali fél három, amikor végülis fogmosás után (amikor találkoztam Maccsal, és megállapítottam, hogy jé, nem ment haza) elmentünk Hangmásra. úgy kell elképzelni a koncertet, hogy egy pasi őrjöng a színpadon, és szemmel láthatóan nagyon zavarja a közönség. engem meg ő zavart, ezért a visszára már nem maradtunk ott.

aztán alvás. én végül valahogy az alterfiú sátrába keveredtem be, de így is elég hideg volt. a hálózsákomra az van írva, hogy 12 fokig jó, 3 fok volt éjjel.

szombat

elég nyafi voltam reggel (na jó, késő délelőtt), mert egészen addig reménykedtem abban, hogy csak kisüt egy kicsit a nap, és akkor végre boldog leszek és elégedett. de nem sütött, meg barátnőék is hazamentek a hajnali busszal. aztán amikor elkezdett szakadni az eső, aztán borsószemnyi jégdarabok estek az égből, mi pedig Évivel először egy eresz alá menekültünk, aztán idegen (és elég rendes) rockerfiúk sátortetője alá, akkor már egészen biztos voltam abban, hogy nekem ennyi volt a fesztiválozás.

(és még a tiszacipőm is beázott, ráadásul nem is kicsit, mert van egy óriási lyuk a sarkán, ahol csak úgy simán bejött a víz a lábamhoz. elég durva, hogy csak egy évet bírt ki.)

szóval gyáva nyuszi voltam, megijedtem egy kis esőtől és hidegtől. este hatkor már apánál szárítgattam magam kalászon, rendes volt, berakta a woodstockos filmet, ahol szakadt az eső, és mondta, hogy "látod, ők bezzeg nem mentek haza, nem féltek az esőtől".

Megjegyzések

peti üzenete…
Depresszión "ölj, ölj"? Ez nekem új.. fura lehetett.
A hideg meg eső miatt felesleges rágni magad. Örülj neki hogy legalább most nem köhögsz _úgy_.
maifosz üzenete…
Nem mondhatom 100%-ra, játszhatott velem a fülem. De ezt támasztja alá, hogy mögöttünk a fiúk biztosan azt ordították közben, hogy "Ölni szeretnék, ölni szeretnék."

Elég durva volt.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

vásárlás

Kovács András Ferenc: Pro Domo