mit tudunk mi hozzátok képest, nagy nemzedék kollégistái. (igazából csak az épület miatt van persze, tervezte Alpár Ignác, nem tudok mit kezdeni azzal, hogy ezen a lépcsőn sétált Kodály, meg ezeknek a szobáknak az egyikében lakott a Balázs Béla meg a Gombocz meg a Zsirai. és akkor pláne ez van, ha házifeladatként kolitörivel foglalkozunk, ha kiderül, hogy azért vannak nagyobb meg kisebb szobák, mert az egyik a háló volt, a másik a tanuló, meg hogy aki lefeküdt aludni éjfél előtt, azt úgyis kirángatták az ágyból a nagyobbak, ezért tanult mindenki hajnalig a könyvtárban, mint a kisangyal. meg hogy már ötven éve is teljesen normális volt éjfélkor kosarazni.)

egyébként talán azért idealizálom most ennyire a collegiumot, mert teljesen ki van csúszva mindenféle talaj a lábam alól. valahova kell kapaszkodni, ez meg pont olyannak tűnik, ahova lehet. néha úgy érzem, hogy ha igazán szeretném, az lehetek, ami akarok, és ez jó. és fogalmam sincs, hogy mi is az.

Megjegyzések

zs üzenete…
mondjuk könnyebben lehetne az az emberből, ami akar, ha most is lenne külön háló meg tanuló, meg könyvtár, ami nyitva van hajnalban stb.
pável üzenete…
friss
http://www.racio.hu/html/tudostanarok.html
c üzenete…
nekik meg netjük nem volt

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

vásárlás

Kovács András Ferenc: Pro Domo