meg van vetemedve az ablak, meg van vetemedve, ismételgettem reggel a sikeres latin vizsgám után minden szembejövőnek. (de először Matteónak, mert mellette jutott eszembe ez a remek szó. kár, hogy ilyen speciális helyzetekben használható csak.)

aztán például hógolyó, például volt két vizsgám (inkább másfél), aztán boldogság (mert négy (4!) napig semmi vizsgám, még egy picike sem) és kori-kori-korcsolya, meg a Szputnyikbringát is elraktam télire, hóban biciklizni nemfrankó. (mármint az, de veszélyes.)

aztán amikor hazaértem, akkor meglepetésszerűen meglátogatott a nagymamám (aki amúgy tényleg a telefonkönyvből tanított olvasni, nem mintha nem lenne a lírai én szempontjából tökmindegy), és legalább 3 percig kibírtuk egymás mellett ordítozás nélkül, tehát kb. addig, amíg a kollégiumon keresztül felértünk a szobába. hozott csicsókát, meg mellékelt mellé használati utasítást is, szóval a csicsóka a nap másik szava. a nem nyelvi részeivel még nem tudom, mit kezdek.

az ég rózsaszín, a föld fehér, élni gyönyörű és szentimentális. (bolond dolog, hóangyalt készíteni aztán nem mertünk.)

Megjegyzések

h üzenete…
Remélem csak azért nem mertetek angyalt csinálni, mert kicsi még a hó
pável üzenete…
lehet h az apoetikus elemek, mint pl a hófödte kutyagumidombocskák is bejátszottak? :)
Zs üzenete…
Ennél nagyobb hóban élmény biciklizni, amikor már tekerni kell hogy menjen, régen sokat játszottunk olyat. De ilyen terepviszonyok mellett nulla kézzel kanyarodni azóta se sikeredett megtanulni...
maifosz üzenete…
h: igen, kicsi még, kikandikált alóla a fű, nem mertem háravetni magam, és egyébként sem volt rajtam a naci alatt harisnya, szóval mérlegelni kellett.

Zs: montival még a tükörjégen is elvagyok a faluban, a szputnyikkal a városban nem annyira merek garázdálkodni.
feketesára üzenete…
"amikor már tekerni kell, hogy menjen" :D én is kérek egy olyat, amit nemhóban nemtekerni kell :D
Zs üzenete…
gördeszka, roller? :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

vásárlás

Kovács András Ferenc: Pro Domo