napok óta szinte minden álmomban felbukkan HE, ezt annak tudom be, hogy a régi magyar irodalom tananyaga (de főleg az eleje) kísértetiesen hasonlít a gimis töriórákéra, és ez a középkor-kora újkor rész a fejemben egészen elválaszthatatlan tőle.

(az vicces, amikor a csoporttársaimmal arról beszélgetünk, hogy kinek mennyire hiányoznak a gimis tanárai, kire mennyire hatottak, és ki milyen gyakran levelezik velük. nagy felelősség azért gimis tanárnak lenni.)

Megjegyzések

h üzenete…
Nekem nemigazán hiányoznak, nem jelentettek nekem nagyon semmit se.


Egyik ismerősöm azért nem lett orvos, mert a tanára megutáltatta vele a bioszt, de sztem így jobban járt.

A tanári az egyik legstresszesebb állás sztem. Kevés a jó tanár, nekik tök rossz lehet a sok rossz tanár köt, meg hát a gyerekek is elég durván tudnak viselkedni.
alterego üzenete…
Azért kevés a jó tanár, mert gyakran hallom azt olyan emberektől (mintha ez tök egyértelmű lenne) akikből ki sem nézem, hogy ők bizony a tanárképzőbe mennek. Ilyenkor megkérdem, hogy miért? Általában olyan szintű választ kapok, hogy "ezd dobta a gép". Tehát sok olyan ember megy el tanárnak, akinek igazánbol ötlete sincs, hogy mi legyen. "Mi legyek? Nem tudom.. Hát leszek tanár!". Mert miért ne? Ezért sok olyan ember aki igazán jó tanár, nem kap esetleg állást.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

vásárlás

Kovács András Ferenc: Pro Domo