úgy néz ki, ma reggel kimegyek Bécsbe kb. egy hétre. mivel ott még csak egyszer jártam, akkor is csak keresztülutaztam rajta a bőröndjeimmel meg Monával, a biciklimmel (tavaly nyáron), rendkívül izgulok. (eddig nem igazán hittem Bécs létezésében, tudom, hogy ott van a karácsonyi vásár, ahol már mindenki volt, engem kivéve, meg mindenféle kastélyok, ahol szintén. Bécs eddig kb. olyan volt, mint a tenger, de nem is tudom, hogy került az elérhetetlen dolgok közé. sokszor terveztem már, hogy kimegyek, mindig meghiúsult az utolsó pillanatban, biztos ezért.) természetesen semmivel sem tudom majd bizonyítani, ha kijutok Bécsbe (elvileg másfél óra múlva indulunk, talán már nem számít elkiabálásnak beszélni róla), mert a fényképezőm apáéknál hagytam. talán jobb is így, fényképező nélkül állítólag többet lát az ember. attól meg amúgy nem kell tartanom, hogy elrabolnak, vagy ilyesmi, mert még két napig átható fokhagymaszagom lesz. mondjuk fél óránként fogat mosok, meg nyelvet, meg szájpadlást is, de nem segít.
megírhatjátok, mit muszáj megnézni a Belvederén, Schönnbrunnon meg a Kunst Hauson kívül.

Megjegyzések

mosolytó üzenete…
A Hofburgot is, sokkal jobb, mint a Schönbrunn, bár hosszabb is. :) De persze aki még nem látta a Schönbrunnt, annak az is csodálatos. Aztán szépeket lehet sétálni, a Schönbrunn kertjében egy fél napot el lehet tölteni, és ott a Stephansdom, a Mariahilfer - ami olyasmi, mint a mi Váci utcánk. Az Opera is szép, a Karlsplatz a templommal, az Augustiner Kirchébe is be lehet menni (ez a Hofburg és az Opera között van), meg ha nagyon érdekel, akkor a császári család temetkezési helyére is be lehet menni (Kapuzinergruft), bár én a múltkor kihagytam, de majd ősszel. :)
Ha Sisi-Ticketet veszel, azzal három múzeumba mehetsz be (Schönbrunn, Hofburg és Hofmobiliendepot), és olcsóbban kijössz, mintha mindegyikre egyenként vennéd meg. De ha csak az első kettőbe mész, akkor ugyanott vagy, szóval ha érdekelnek a bútorok, akkor megéri. :)
Szép hetet!
rozi üzenete…
A Schönbrunn állatkertjét, nem rég voltunk, zseniális :) aztán a Prátert is, belépés ingyenes, csak a hintákon kell fizetni, de van óriáskerék, amiről nagyon szép a kilátás, aztán van egy csomó open-air ingyenmozi meg ingyenzene esténként (pl Rathausplatz, de csomó más is: http://www.wien.gv.at/kultur/kino/sommerkinos/index.html) na meg persze a Hundertwasser épületek. így elsőre ennyi :)
Chevalier Mal Fet üzenete…
Schönbrunn állatkertjében a lepkeház!! A MuseumQuartierben éppen nincs semmi, ami szopás. Viszont az Albertinában bármilyen kiállítás van, általában jó, meg a Dürerekért is megéri. A Szecesszió-házat is ajánlom, már csak azért is, mert egy filozófus tervezte :P (aki mást állít, hazudik.) Meg a Kunsthistorischesben van pár szép Bosch.
maifosz üzenete…
vielen Dank :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

vásárlás

Kovács András Ferenc: Pro Domo