tegnap nagyis-apás karácsony volt, úgyhogy bár jó volt otthon, vissza kellett jönni Budapestre. a nagyis karácsony egyik legkínosabb része az volt, amikor a húgaim, akiknek megígértem, hogy nálam aludhatnak, a vacsora elején bejelentették, hogy nem esznek semmit, mert majd nálam kapnak finom zacskóslevest. és tényleg nem ettek. a karácsony másik legkínosabb részét meg nem mesélem el. a vacsora amúgy szuper volt, mert itt voltak a kanadai vegetáriánus rokonaink, úgyhogy már nem egyedül különcködtem, hanem csinált a nagyi nekünk rakott karfiolt.
aztán nálam aludtak a húgaim, amiből nem sokat érzékeltem, mert előző éjszaka nem aludtam, a nagyinál meg kávé nem volt, pezsgő viszont igen, a pezsgőtől meg amúgy is elalszom, így meg főleg, úgyhogy a kötelező cluedo-catan-abalone végigjátszása után beraktam szépen a neveletlen hercegnőt, és megmondtam nekik, hogy keltsenek fel, ha vége van. (mondjuk akkor persze már este volt.) egyébként arra jöttünk haza, hogy a három napra egyedül hagyott* macska minden ágyat összekakilt, úgyhogy különösen vicces volt megoldani a "ki hol alszik, mivel takarózik" kérdését csupa frissen mosott, csöpögő pokróc meg takaró között. még pizzát is rendeltünk (miután megettek minden kaját, amit tegnap vettem, beleértve az én reggelimet is, hogy tud két kislány ennyit enni?), úgyhogy azt hiszem, belekerültem a "menő nagy testvér, aki csupa finom és egészségtelen dolgot eszik, és hagyja, hogy egész nap filmeket nézzünk a laptopján" kategóriájába. jaj nekem.

*a lakótársam feljött hozzá naponta kétszer, tehát igazából nem volt egyedül hagyva, csak úgy látszik, nem engedi, hogy kimaradjunk éjszakára.

Megjegyzések

Macska Bonifác üzenete…
jaj, cluedo-t catan-t még nem játszottam. az abalone kié?
maifosz üzenete…
cluedo a lányoké, minicatan az enyém, az abalone Mirié :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

vásárlás

Kovács András Ferenc: Pro Domo