tegnap este nemcsak a család, hanem a vendéggyerekek vendéganyukái is ámuldoztak, hogy nekünk otthon van egy fakésünk külön arra, hogy felszedjük a palacsinta szélét a serpenyőről, úgy, hogy nem karcoljuk össze, de aztán megdöbbenésük egészen elszállt, amikor felhívtam a figyelmük arra, hogy ennek a családnak meg van egy külön kerámiakése csak arra, hogy bazsalikomot szeleteljenek vele.
(egyébként csináltam citromos bazsalikomfagyit. mmm.)
(egyébként csináltam citromos bazsalikomfagyit. mmm.)
Megjegyzések
1 citrom leve és lereszelt héja
80 gramm cukor
400 gramm creme fraiche (szerintem íz alapján a tejföl is jó lesz, receptblogok szerint tejföl és tejszín keveréke)
egy maroknyi bazsalikom nagyon-nagyon alaposan összeszeletelve
ezeket összekeverni (a bazsalikomot elvileg nem szabad fémmel vágni, csak kerámiával, mert megbarnul, akiket nem érdekel a színe, rakják be a turmixgépbe, különben sosem lesz elég apró)
és hozzáadni 1 deci felvert tejszínt.
be a fagyasztóba.
aztán, akinek türelme van hozzá, fél óránként előveheti és átkevergetheti, majd újra és újra kb. négy órán át, mert akkor nem lesznek benne jégdarabok. de ezt a lépést kihagyva is jó.
guette!