tegnap este nemcsak a család, hanem a vendéggyerekek vendéganyukái is ámuldoztak, hogy nekünk otthon van egy fakésünk külön arra, hogy felszedjük a palacsinta szélét a serpenyőről, úgy, hogy nem karcoljuk össze, de aztán megdöbbenésük egészen elszállt, amikor felhívtam a figyelmük arra, hogy ennek a családnak meg van egy külön kerámiakése csak arra, hogy bazsalikomot szeleteljenek vele.

(egyébként csináltam citromos bazsalikomfagyit. mmm.)

Megjegyzések

hhh üzenete…
mi a recept?? kell hozá fagyigép?
maifosz üzenete…
fagyigép nem kell hozzá.

1 citrom leve és lereszelt héja
80 gramm cukor
400 gramm creme fraiche (szerintem íz alapján a tejföl is jó lesz, receptblogok szerint tejföl és tejszín keveréke)
egy maroknyi bazsalikom nagyon-nagyon alaposan összeszeletelve
ezeket összekeverni (a bazsalikomot elvileg nem szabad fémmel vágni, csak kerámiával, mert megbarnul, akiket nem érdekel a színe, rakják be a turmixgépbe, különben sosem lesz elég apró)
és hozzáadni 1 deci felvert tejszínt.

be a fagyasztóba.

aztán, akinek türelme van hozzá, fél óránként előveheti és átkevergetheti, majd újra és újra kb. négy órán át, mert akkor nem lesznek benne jégdarabok. de ezt a lépést kihagyva is jó.

guette!
Brumi üzenete…
Szuper kajakat csinalsz, irigykedek! :)
maifosz üzenete…
Brumi: gondoltam rád közben, a bazsalikom miatt, de arra is, hogy ebben a receptben túl sok tejtermék van ahhoz, hogy érdekeljen :)
maifosz üzenete…
(ui.: de próbáld ki, nagyon-nagyon jó!)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

vásárlás

Lackfi János: Macska több példányban