már nem tudom, miért nem olvastam el eddig a könnymutatványosok legendáját, de jó, hogy most olvasom, ennyire reménytelenül távol mindattól, ahol az történik. valódi honvágyam lett tőle, vágyódás a Duna és a Tisza szaga után, az ártéri fák susogása, a gémek, kacsák és bakcsók után, hiányzik a Pilis, hiányoznak a budai hegyek, hiányzik a táti sziget és a dunakanyar. de az is lehet, hogy csak megfojt a város, jó lenne akár csak egy napra is elhagyni Londont. hiányzik a megértés és a megértve levés, a magabiztosságot adó kulturális és nyelvi háttér - folyamatosan tanulok, persze, de nem tudok még semmit. ismeretlen a múlt, nem tudom helyesen dekódolni a jelen eseményeit, túl sokat kell pótolnom. kérdés, hogy megéri-e - nyilván azzal a tudattal vágtam bele, hogy igen, meg kell érnie.

Megjegyzések

Kurucz István üzenete…
Az életben minden megéri, ami épít, legalábbis azt hiszem. Ha küldesz privátban címet, küldök neked túrórudit, remélem a posta nem ül rá. :)
maifosz üzenete…
attól félek, nem bírna ki egy olyan hosszú utat :(
Névtelen üzenete…
South Wimbledonban van egy jó kis magyar bolt, mindig van túró rudi és még sok más finomság, kifejezetten honvágy ellen szoktuk látogatni, nem nagyon elszállt árakkal dolgoznak, megéri lemetrózni hozzájuk. Nagyon közel van a South Wimbledon megállóhoz (District Line)
csak úgy mondom.. :)
ps
érdekes, nálam is a Darvasi az, aki kikapcsol Londonból egy kicsit, mindig berzenkedem, hogy olyan nehéz könyveket írt, hogy alig fér a kézitáska-súlyba a repülőn, de aztán már később nincs zokszó, amikor kinyitom valamelyiket... ha gondolod...kölcsönzöm :)
maifosz üzenete…
a magyar bolt gondolatával már szemeztem, amikor ehetetlen lett a pogácsa, most már biztos, hogy egyszer megnézem :)

én csak kindle-t hoztam, mert az nem nehéz a repülőn, ellenben elfér rajta a Darvasi :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

vásárlás

Kovács András Ferenc: Pro Domo