23. oldal játék

Most megint összefutottam ezzel az igen szimpatikus játékkal. Egyszer nagyon régen már igen, akkor épp Malaparte Kaputtját olvastam, legalábbis a mondat ezt mutatja. Az egyébként szerintem a világ legszebb háborús könyve, ha valaki összefut vele, mindenképp olvassa el.
Most kicsit csalok, mert tekintve, hogy kivételesen az íróasztalnál ülök, a második matek érettségi feladatgyűjtemény van hozzám legközelebb. De a noti hordozható, ezért átülök inkább az ágyamhoz, hogy az legyen közel, amit épp olvasok.

Itt a játék:
1. Ragadd meg a hozzád eső legközelebbi könyvet!
2. Csapd fel a könyvet a 23. oldalon!
3. Keresd ki az ötödik mondatot!
4. Tedd közzé a szöveget az oldaladon ezekkel az instrukciókkal együtt!
Ez hosszú levelet adott fel a Times címére, amely azt bizonygatta, hogy az állítólagos Tichborne arcátlan csaló.
/J. L. Borges: A titkos csoda/
Mondjuk szívem szerint az oldal második mondatát raktam volna be, ami sokkal szebb, vagy például azt, hogy "utálatos a tükör és az apaság, mert szaporítják és kiterjesztik a világegyetemet."

Mindenesetre, kedves blogolvasók, adjátok tovább :)

Megjegyzések

supercazzola üzenete…
én nemtom eldönteni, hogy melyik könyv van a legközelebb hozzám:S
maifosz üzenete…
akkor neked nagyon jó dolgod van, még válogathatsz is :)
Beaune üzenete…
Saját blog híján hozzád írom be:
"A csapat egyik vezetője, aki értette a provence-i nyelvet, azt kérte Marseille városától, adja nekik ezt a kopár és terméketlen hegyfokot, amelynél az ókori tengerészek módjára kikötötték hajóikat"
Pillanatnyilag ez van karnyújtásnyira tőlem.:)
Pötyi üzenete…
(Nem értelmezhető az előző 2 nélkül: 3.:Én pedig, ezt kijelenthetem, egyáltalán nem fogok festeni többé. 4.: Még a jegyzettömbre sem fogok firkálni a földszinti telefon mellett.)
Pár hete pontosan ezen kaptam rajta magam, és szándékosan kitörtem a ceruza hegyét, és kettétörtem a ceruzát, és a kettétört hullát a szemétkosárba dobtam, mint egy apró csörgőkígyót, ami meg akart mérgezni.

Kurt Vonnegut: Kékszakáll

ez jó játék:)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

vásárlás

Kovács András Ferenc: Pro Domo