aludni akarok. de az nem úgy megy, hogy lefekszem és alszom, mert hogy még csak ilyen kevés oldalnál tartok, és a Lány, aki szabadidejében OKTV dolgozatot ír már biztos sokkal előrébb van. azt hittem pedig, hogy jó hatással lesz rám, ha kiderül, hogy nem vagyok egyedül (tudtam persze, de nem hittem el), de csak megijeszt, még éjfélkor is olvasok és írok és nem akarok elte btk nyílt napra menni, mert addig sem lehetek a könyvtárban, és ugye minden perc fontos, de a nyílt napon kint lesz Bardo, akivel mégiscsak múlt télen találkoztam utoljára, meg illene már vele összefutni, el kell beszélgetni az irodalom jelenéről és jövőjéről, meg ilyesmiről.
szóval hétvégére már pontosan kidolgozott időbeosztásom és munkatervem van, persze linkeskedek megint, most úgy néz ki, mégis lejutok kécskére, ami azért elég fontos. ez hétfő, de tanulni ott is lehet, meg a vonaton is. csütörtökön nyelvvizsga. akár magyarozok, akár franciázok kedden-szerdán, akár itt, akár az alterfiúval, elképesztően rosszul fogom magam érezni. máris utálom.

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Üdvözlet!

Idetévedtem... Szó szerint (olvastam ám a jan.1-jei bejegyzést is :P). Szeretném jelezni, én is nyelvtan OKTV, szintén naplók, oh yeah.
Viszont ahogy látom, annyira neked nem lehet elkeseredett a helyzeted, én most pl. a héten suliba se mentem, hogy valamit össze tudjak dobni. Csütörtök (illetve már péntek) van, oldalaim száma: ...(valójában itt egy "0" szám áll, csak épp akora, hogy átöleli a képernyődet is).
Teli vagyok jegyzettel, kis színes cetlivel, megkezdett vázlattal, forrással, csak épp a lényegből nincs még semmi.. ergó neked semmi okod a pánikra.
A franciához sok sikert, az OKTV-hez..háááát.. kitartást? Igen, azt! Már csak 2 hét, utána pihi (legalábbis én ezt mondogatom magamnak...)!
Bandi(ta)
Ui.: remélem, segítettem, ha másban nem, legalább abban, hogy mostmár tudod, relatíve nem is állsz olyan rosszul az OKTV-vel... :)
Névtelen üzenete…
Szia!

Én írtam neked ímélt, azóta nem tudok belépni arra a címemre, így azt se tudom, válaszoltál-e. Ne aggódj, a szabadídős megjegyzést idézőjelbe szántam. A tanárnőm szerint ugyanis ennél nem lehet jobb elfoglaltsága az embernek. Na, persze. Szerintem te sokkal jobban állsz, mint én, nekem még csak 8 javításra váró (!!!) oldalam van, plusz a jegyzetek.
Kitartás!!! Most már hárman vagyunk, ugyanazzal a témával ráadásul. És találtam még vkit. A blogja: http://www.diariodeldiablillo.blogspot.com/
A francia nyelvvizsgádhoz hajrá, én jövőre tervezem (akkor végzek, 5 évfolyamos osztályba járok). Hopp, kicsit hosszúra nyúlt a bejegyzésem, ne haragudj! Hajrá mindannyiunknak!!!
July
maifosz üzenete…
Jajjdejó, úgy örülök nektek :)

July: válaszoltam, igen. szerintem nagyonnagyon megörültem neked, megköszöntem, hogy írtál, és örültem még egy kicsit utána. tartalmas levél volt :)
Ez a blog igazán megijesztett, nem hiszem el, hogy valaki megírja a pályamunkát, és utána fel tud készülni irodalom 2. fordulóra is, az zseni...

Bandi(ta): igazából nem egészen nyugtattál meg, csak azt látom, hogy hűha, valaki annyira készül, hogy nem ment ezen a héten suliba :) (hogy csináltad?)

Szóval köszönöm, hogy megnyugtattatok, nekem is rengeteg cetlim van, ötleteim, vázlataim, könyvkupacom, meg végülis majdnem tíz átnézett, letisztázott, megbeszélt oldalam.

Kitartást nektek is, meg sok sikert, remélem, találkozunk a döntőben :)
Névtelen üzenete…
Hiába, hogy nem mentem, teljesen komoly, hogy zérón állok. A July által belinkelt blogra felnéztem, kiráz a hideg, hogy valaki már kész is van :D
Ti mit olvastok? Nem mélyedtem bele annyira a blogba, tudjátok, "munka" mellett nincs ilyenekre idő :), csak annyit láttam, hogy te, Mafia, Szendrey Júliát dolgozol föl.. és még? Csak kíváncsiságból.. és, July, te?
Mafia, amúgy én nem tudok arra gondolni, hogy "majd találkozunk a döntőben", pillanatnyilag csak jan. 28-ig látok el :)
Amúgy tiszta kúl, hogy egyetemen 30-40 oldalas szakdolgozatokra adnak kb. 5-6 hónapot, mi meg kaptunk egy ünnepi időszakot meg a félév végi rohanós kéthetet. Ja, meg még utána egyet, kegyelemből (?). Mondjuk már ezen nem tudok dohogni, ez van, nem ezen kell(ene) leakadni, hanem inkább összeszösszenteni valamit, csak hogy elmondhassam, hogy az egytizede megvan :O
Amúgy Mafia, egyszerű, tanárnőm azt mondta, hogy szerezzek valahogy orvosi igazolást, ha nem tudok, majd ő elintézi.. megkérdezem; - miért, ennek ekkora prioritása van? Azt mondja, "hát hogy a fenébe ne lenne?" annyira ezzel nem értek egyet, rajtam igazán az segítene, ha még mindig adna magyar érettségit, úgy legalább lebegne valami cél a szemem előtt. Így csak arra gondolok, hogy "kellett nekem kihozni mindent magamból az első fordulóban..."
Tehát ti így, morális szempontból is sokkal jobban álltok nálam :) Azért persze remélem én is, hogy találkozunk a 3. fordulóban..jaaajjj, de messze van az még...
maifosz üzenete…
Igen, én is nagyobb kedvvel csinálnám, ha adna emelt magyart, így a plusz pont, amit esetleg kapok, ha bejutok, nem sokat számít (semmit, mert meglesz egyébként is.)
Illetve akkor lenne jó, ha már most tudnánk, hogy van 80 plusz pontunk, és akkor nem jelentkeznék emelt magyarra...

Én nőkre szűkítettem a témát, ehhez kerestem naplókat. (Csak hogy még bonyolultabb legyen, nem jó nekem a Kazinczy...)
28-a után elolvashatom, mit írtatok? Csak kíváncsiságból :)
Névtelen üzenete…
Egész jól rátaláltunk egymásra, nem?

Szerintem is jó lenne 28-a után elolvasni egymás írásait. Bandi(ta), addigra te is elkészülsz, kitartás! És valóban sok kicsit egyszerre, félév vége, oktv... De tanárnőm szerint már nyáron elkezdhettem volna a készülést... Jó vicc, nem? Egyébként remélem, találkozunk a döntőben... Mennyi munka van még addig. Aki nem csinálja, nem is tudja elképzelni sztem. Legalábbis az osztálytársaim pl. nem igazán értik, miért vagyok fáradt, miért nem alszom eleget...
Egyébként én is főként nőkre szűkítettem a kört, de még más is szóbajöhet, szóval még formálódik. Elég sok könyvet kijegyzeteltem, most mérlegelnem kellene még, hogy melyek alapján tudok vmi érdekeset kihozni a témából.

Bandi(ta): jófej lehet a dokid! :)Az enyém miért nem ilyen?!

July
maifosz üzenete…
Az én osztálytársaim sem értik, mindig mondják, hogy dehát nem aznap OKTVzem, nem tudják elképzelni, mennyi 20-30 oldal...

July: ez most kicsit elszomorított, reméltem, hogy valami egészen egyedi jutott eszembe, és más nem csinál ilyet, de így is igen kicsi az esély arra, hogy ugyanazokat a szerzőket választjuk, ilyesmi :)
hülyeség, nyáron még nem is tudhattuk, hogy bejutunk a 2. fordulóba...
Névtelen üzenete…
Ne szomorodj el!

Na igen, nyáron még nem tudhattuk. De Tanárnő már akkor ezzel bombázott. Én meg nem álltam neki. Nem gondoltam, hogy ez lesz. :P Pedig lehet, hogy jobban jártam volna.

Szép estét neked! Meg álmokat, ha majd lefekszel :)

J
Névtelen üzenete…
Na jó, egyébként szeretem Tanárnőmet, nagyon alapos, és tudom, hogy jót akar, csak kicsit már fáradt vagyok. Benne meg hihetetlen, mennyi energia van mindig, ezt csodálom is. Másnapra mindig kijavít mindent, nyüzsög, jár úszni... És úgy gondolja, más is így bírja a tempót. Jó lenne...
A ti magyartanárotok is ilyen? Mert akkor biztos ezt tanították nekik. :P

July megy szundizni.
Névtelen üzenete…
Nekem keresgél ugyanúgy a neten, hátha ő is talál valami értékeset, írogat nekem e-mailt, segít, ahol tud, nem is akarhatnék más magyartanárt (és ráadásul ő az ofőm :P)
Ömm... Mafia, ezer bocs, lehet, hogy ezzel egy kicsit tovább amortizállak, de én 3 naplót dolgozok fel részletesebben, ebből kettőt nő írt.. :D
Zsír, mi van, ha mindenki másnak is ez jutott az eszébe? Akkor tán az lett volna az egyedi, ha valaki egy.. mondjuk.. Kemény Zsigmond-Radnóti-Márai triót választ (?) :O
Próbáltam úgy, hogy a három naplóm eltérő típusú legyen, három különböző személyiségtől, három különböző történelmi háttérrel. De többet nem írok, mert a végén még kiderül, hogy abszolút ugyanazt csináljuk, és az nem biztos, hogy feldobna minket, sőt inkább csüggesztene, hogy "fene, azt hittem, ilyen csak nekem jutott eszembe" :D
Ma (ill. tegnap, pénteken) voltam fenn a suliban, tanárnővel véglegesítettük a szempontokat, mostantól usgyi, írás.. van egy bő hetem.. ollé... jegyzetekből összejött 5-6 oldal, szakirodalom ...so-so.. hogy lesz ebből 25 gépelt oldal 12-es Times New Roman-nal? :O
ui.: meg lehetne tudnom legalább a keresztneveteket? Hátha bejutunk a döntőbe, és akkor tudjam majd, kit "ismerek" :)
Névtelen üzenete…
Jajj várjunk csak, Zsófit már tudom, klikk a névre és kaptam egy teljes profilt :P
July meg.. hm.. Júlia? És ha igen, ne arra fogd, hogy látó vagyok (vagy.. foghatod rá, literális értelemben :D )
Mafia rajtad viszont csak bámulok...illetve nem kéne, mert ez a normális, de.. 75 könyv.. most hirtelen nem tudom, de annyit.. najó ,talán olvastam eddigi életemben, de egy év alatt? Comme fascinant! (és itt a hármunkat illető újabb összefüggés: én is franciát tanulok :P)
Amúgy az én sulimból még ketten is jönnek, két lány, egyikük szintén naplózik (és ha jól tudom, ő is Szendrey Júlia), a másik a Nyugatba vetette bele magát, neki van is személyes forráslehetősége (az kéne nekem is :O ). Így már 5 OKTV-st ismerek a... hm, 53? 57? Nem emlékszem, mennyiből...
ui.: Mafia, azt tippelem, te voltál az a 90 pontos (vagy tán 91?)! Ha nem, a 88-as! Tuti, tuti, tuti!
maifosz üzenete…
July: én nyáron az irodalomra (Babits) olvastam előre, az OKTVnél mégis azt gondoltam, hogy nyelvtanra készülök jobban, hogy bekerüljek :)
Az én magyartanáromnak még arra is van energiája, hogy olvassa a blogot :)

Bandi(ta): az én magyartanárom is sokat segít, mindig átnézi, amit írok, meg a barátom is magyartanár, ő is átnézi, meg ad könyveket.
Nekem nem csak három naplóm van, hanem elég sok, lehet, hogy mennyiségre mentem rá minőség helyett ^^ Nem hiszem, hogy totál ugyanazt írnánk, annyira bő ez a téma. Még csak nőkkel is.
Nem én vagyok a 91 pontos, nekem nem lett olyan sok, erős középmezőnyben vagyok csak.
Névtelen üzenete…
Mafia: igazából a magyartanárnőm talált Rád, meg a másik oktv-sre, aki blogot ír. És ő mondta már a szünetben, hogy írjak neked, de akkor épp beteg voltam, és még ahhoz se volt kedvem + energiám, hogy ideüljek a gép elé. Inkább csak olvastam. Nekem se csak 3 van, mondjuk, 4-5 lesz szerintem részletesebben, a többi meg utalásként különböző fajtákhoz...
Vkinek 91 pontja lett? Ezt honnan tudjátok?
Bandi(ta) eltaláltad a nevemet, ügyi vagy! Et tu t'appelle comment? Peut-être András?
July
Névtelen üzenete…
A pontokat én onnan tudom (mármint nem jegyeztem meg mind az 57 emberkénél..), hogy a suli kapott róla egy értesítést, hogy továbbmentünk mi hárman, és alatta ott voltak az országban elért pontszámok, hogy hányan érték el, név és semmiféle spec. infó nélkül.
July: partiellement.. c'est Endre András.
Tanárnőm tegnap megmondta, hogy vasárnap már olvasni akar. Úgyhogy uccu, megpróbálom kisajtolni magamból meg a húszféle különböző forrásból, hogy mi is az a napló :)
Névtelen üzenete…
Hajrá András!

Az én tanárnőm nem mutogatott listát. :( hüpphüpp

Csak mondta, hogy "ugye örülsz?" (ezt sokszor mondja, mikor sok és nehéz feladat áll az ember előtt), és adott egy hosszú-hosszú listát magyar írók megjelent naplóiról.

C'est la vie. Les garçon sont idiots (bocsi, Bandita, a tankönyvemben volt példamondat :P), les professeurs ne sont pas patients...
J
Névtelen üzenete…
Csak szeretnék érdeklődni tőletek, mint nálam már jóval tapasztaltabbaktól: ha 3 óra koncentrálás(később küszködés) után másfél oldalt sikerül felnyújtanom, az ad okot önsajnálatra, vagy a kezdetekben úgy-ahogy normálisnak mondható? :)
Borzasztó, miért van az, hogy netes közösségi helyeken 2 szó/másodperc az átlag, most meg 2 szó/perc? [bár ez amolyan költői kérdés, választ nem igényel, talán én is tudom: mert ez OKTV (?)]
Ti hogy haladtok, lányok? Ó és még valami, gondolkodtatok már azon, hogy mi legyen a jeligétek? Bár az a helyes attitűd, hogy előbb legyen kész, aztán ráérünk ilyeneken elmélkedni, de hát naná, hogy akkor ez nálam tuti nem így van: már eljutottam odáig, hogy "szatyor", "puttony", "puszedli" vagy akár "kanóc" is lehetne a jeligém :D
maifosz üzenete…
Bandita: jónak számít nagyon, bizakodásra ad okot. szerintem. én piszok lassan haladok :)

Nekem már elvileg van egy jeligém, de nem tetszik eléggé. Olyat akarok, amit még nem lőttem le a blogon :P
Névtelen üzenete…
Sziasztok!

Szerintem is egész jónak számít, főleg ennél a feladatnál, ne aggódj! Nekem először a jelegi volt meg, de én mindig mindent fordítva csinálok, tehát nem számít. És ezt még soha sem használtam, de remélem, szerencsét hoz! (ez végre egész pozitív, régebben volt már átok97, gringóegér... :) A szatyor elég vicces egyébként.
July

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

vásárlás

Kovács András Ferenc: Pro Domo