kávé habbal

Régebben csak a kockacukrot kértem... a kávéba mártogatva persze, és akkor éppen olyan voltam, mint a nagyok - vagy legalábbis úgy éreztem. Maradtam is egy kicsit, belehallgatni a felnőttek dolgába, de valahogy a maci mindig érdekesebb volt, a felnőttek meg olyan titokzatosak.
Most persze hívtok... de nem jó az asztalnál, keserű a kávé, ezt sosem mondtátok eddig. Ráadásul kinevettek, mert viszem magammal a macimat is. És még mindig nem értem, hogy miről beszéltek, csak nézek zavartan: Felelősség úr, Kötelesség úr, Jog, Szabály. A ketrec kisebb, mint régen volt a járóka, a nyakkendő szorít, én itt megfulladok...
Csak kevesen vannak, akik engedik, hogy még kakaót igyak az asztalnál, és arrébb húzódnak, ha hely kell a szárnyaimnak... nekik köszönöm, a kávét meg majd megissza a maci.

Megjegyzések

Beaune üzenete…
Nagyon megértelek, de azt hiszem, már nem nagyon van visszaút: édesíts meg egy kicsit magadnak a kávét! Tudom ajánlani a tojássárgával kikevert cukrot hozzá:)
Névtelen üzenete…
Sztem meg megiszol pár sört és minden nindegy lesz. Főleg neked :D

Wilder
rozi üzenete…
van egy olyan sanda gyanúm, hogy a maci is a kakóra vágyna inkább, ne ő igya helyetted a kávét.
meg persze Köteesség úr és Felelősség úr, fú, te is rögtön a legsűrűbb eszpresszóval kezded :)
viszont a capuccino, vagy kávé kakaóval ;) . ebből is egy kicsi, abból is egy kicsi, és ha sikerül eltalálnod az arányokat, akár jobb is kisülhet belőle, mint a sima kakaóból.
Idővel persze változtatod majd az arányokat, mindig az ízlésed szerint. és hidd el, a végére megszeretheted a magában is a kávét :)
Névtelen üzenete…
Ezt te írtad, vagy egy idézet?
énszerintem éljen a tejes-mézes-tejszínhabos-fahéjas kávé nyalókával kevergetve! :)
maifosz üzenete…
Rozi, igazad van :) a macival a kakaót is meg kell osztani, kap is belőle...

jegeskávé mézzel és tejszínhabbal, melange, cappuccino fahéjjal, vagy reggel műanyag pohárból a büfénél... talán mégsem olyan rossz a felnőttélet :)

Macs, ezt én :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

vásárlás

Kovács András Ferenc: Pro Domo