a nyelvekhez való viszonyom katasztrofális, ez hatéves koromban kezdődött egyébként a kispesti általános iskolában, ahol az angolt és a tornaórát összakapcsolták, valami borzalmas dolgot alkotva ezzel, és azóta csak romlik a helyzet. olvasok franciául, németül, és ha nagyon muszáj, az angolt is megértem egy szótárral (latinul is szoktam olvasni, azt mondjuk nem értem, de nagyon szépen hangzik), viszont amint meg kell szólalni, valami görcsbe rántja a nyelvem. sokat nyafogok ezen, igen, mert nem tudom, hogy hogyan változtathatnék rajta.

(ma volt egy négyórás angolom, és szörnyen éreztem magam az első pillanattól fogva, ezen még az sem sokat segített, hogy a tanárnőt úgy hívják, mint egy Verdi-operát.)

Megjegyzések

h üzenete…
beszélni vannak ilyen társalgási nyelv klubok, ahol nem gond, ha nem tudsz jó beszélni.
Névtelen üzenete…
Aida talán a tanárnő? :P
maifosz üzenete…
h: oda sem merek menni.
Névtelen: nem volt nehéz kitalálni :)
Névtelen üzenete…
én is sokat paráztam és pl. angolból azt hittem, ha átmegyek a nyelvvizsgán, megváltozik majd és nem félek úgy.
de nem változott, és mai napig van, h azért nem megyek el egy társaságba, mert tudom, hogy ott meg kéne szólalni idegen nyelven, olyan bénító érzés :-(
h üzenete…
ilyen helyeken nem muszáj beszélni, vagyis biztos van idő föloldódni, meg ilyenek.
ndavid42 üzenete…
Nekem meg pont az a bajom, hogy beszélnék, hogy ne felejtsek, meg legyen gyakorlat, csak lehetőség nincs rá... Úgyhogy én pl. nagyon örültem, amikor nemrég a vonaton egy kanadai bácsival beszélgethettem, és még meg is értett :)
Névtelen üzenete…
Az első tippem a Nabucco lett volna, de az mégsem tűnt túl valószínűnek.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

vásárlás

Kovács András Ferenc: Pro Domo