minden dühömet (feszültség inkább) ezen vezetem le, a cikken a fonetikai szöveggyűjteményben, hogy lehet, hogy egy egyetemi tanár ilyet ad ki a kezéből, van benne egy vesszőhiba meg egy egybeírás-különírási, elképesztő, egyenesen botrányos, hiszen ha még egy nyelvésznek is gondot okoz, hogy a nem csak csupán a hanem issel írandó nemcsakként (meg persze a hasonló értelmű nemcsak ..., de ... is ide tartozik), vagy a több mint szókapcsolat környékén a vesszőhasználat, akkor hogyan várja el bárki is bárkitől, hogy pontosan alkalmazza ezt a zagyvaságot, amit szabályos magyar helyesírásnak nevezünk. (de komolyan, nincs nekik korrektoruk?)

Megjegyzések

zs üzenete…
egyrészt bunkóság, másrészt ha van benne egy vesszőhiba, az még azért egészen jó eset, már ahhoz képest, hogy például vannak egész magvetős könyvek, amikben kis túlzással egyetlen vessző sincsen a helyén.
a bölcsészettudomány és a szerkesztés kapcsolata egyébként is a magyar valóság egy különösen fájó pontja, ha nem tudod kikapcsolni a fejedben a korrektort, irodalomelméleti ún. szöveggyűjtemények olvasása előtt például feltétlenül húzzál sapkát, vagy kitéped különben az összes hajadat. [saját hisztériám e témában: http://stupidlovesong.freeblog.hu/archives/2008/06/09/3192964/ ]
ZM üzenete…
:))

De komolyan: bizonyos nyelvhelyességi, helyesírási hibák bennem is gyomortájéki ingerületeket váltanak ki.
h üzenete…
Bennem nem...

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

vásárlás

Kovács András Ferenc: Pro Domo